COACHING

 

Rick ontwikkelde de afgelopen jaren het coachingsprogramma Authentiek Leiderschap waarin managers, leidinggevenden en professionals in 4 coachingsessies de “cirkel van authenticiteit” doorlopen: van zelfbewustzijn, via zelfwaardering en zelfsturing naar de zelfdiscipline om authenticiteit en leiderschap te combineren in de dagelijkse praktijk. Hij hanteert verschillende coachingstijlen geïnspireerd op diverse methodieken: Voice Dialogue, psychodrama, systemisch werken en Transactionele Analyse. Hij is  gecertificeerd consultant voor het gebruik van Birkman, Human Performance Improvement (HPI) en de assessmentstools van HFM.

 

Rick gelooft in het idee dat je je leven lang met leren bezig bent, waarbij je in elke fase van je (privé en werkende) leven nieuwe inzichten opdoet en je nieuwe vaardigheden kunt leren, waarbij steeds de  werkcontext centraal staat. Door het krijgen van feedback wordt je je bewust van wat de impact is van jouw gedrag op anderen. Je leert het makkelijkst vanuit de authentieke talenten die je al in huis hebt, waarbij je durft dichtbij jezelf en je eigen waarden te blijven, ongeacht de situaties waarin je terechtkomt.

Als coach is Rick open, enthousiast en betrokken met passie voor leren en ontwikkelen van zijn coachees. Hij is kritisch, luisterend en eerlijk, met de intentie om organisaties en individuen in een veranderende omgeving een stap verder te brengen in hun performance en hun potentieel. Een verbinder en inspirator, ambitieus, veelzijdig, generalist, gedreven en geïnteresseerd.

 

Heb je een leiderschapsvraag? Een managementdilemma? Een loopbaanvraag? Of gewoon zin in een stevig gesprek of iemand die je even een spiegel voorhoudt?

Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak om elkaar te leren kennen en te kijken of de “klik” er is om met elkaar aan de slag te gaan.

 

“The past year Rick has been an excellent coach for me. He helped me determine my key capacities and find out what suits me best both professionally as personal. Rick is an open, warm hearted person and does not hesitate to confront you where needed. He is a skilled person and uses different interpersonal techniques to get the best results. If you look for a coach that really helps you further, he is your man.”

Anne-Mieke Steensma-Sijmons, 2016

 

“Rick heeft mij gecoacht op het onderwerp Authentiek Leiderschap op basis van de gestructureerde aanpak die hij in zijn boek uiteenzet. In vier bijzonder sessies heeft hij mij geholpen mijzelf stevig neer te zetten en keuzes te maken in hoe ik met mijn werk en mijzelf om ga. Vooral dat laatste is voor mij de essentie van authentiek leiderschap. Tijd die ik in mijzelf investeer levert kwaliteit in mijn werk op! Ik waardeer de gesprekken die wij hebben gehad zeer.”

Marijke Kramer, 2012

 

“In september en oktober 2010 ben ik door Rick Willemsen gecoacht op het gebied van authentiek leiderschap. Ik heb Rick leren kennen als een ervaren professional die je vanaf het eerste moment op je gemak stelt en op een prettige manier uitdaagt om aan jezelf te werken. In slechts 4 sessies van 2 uur heb ik veel geleerd over mijn eigen authentieke leiderschapskwaliteiten. Rick heeft mij geholpen met inzichten waarmee ik mezelf blijvend verder kan ontwikkelen, en met inzichten die ik direct kan toepassen in mijn dagelijkse praktijk. Hoewel ik voorafgaand aan de 4 sessies een beetje sceptisch tegen coaching aan keek, is dit voor mij een zeer waardevolle ervaring geweest. Ik kan Rick Willemsen daarom zeer aanbevelen als je op zoek bent naar een supergoede coach. “

Faizel Bouwmann MSc, IT Projectmanager CGI, 2010